illu trumpet

När lära sig ett nytt musikstycke, när ska en musiker arbete på att få rätt rytm och känsla av pjäsen?

Vi har länge trott att det måste vara det allra första att få rätt och det finns föga meningsfullt att spela noter alls om de inte är i önskad takt (känsla och spår). Tempo är dock en helt annan ämne – det finns en hel del som talar för precision och även spela låtar på markant olika tempo att internalisera pjäsen bättre.

Timing är grunden för all musik:  ”När ett meddelande träffas vid fel tidpunkt, det är fel not”.

Att få spela i rätt rytm så snart som möjligt är därför vi alltid har sökt upp strukturerad och inspirerande rytmisk uppbackning. Detta leder i slutändan till ” Song Rytm Tracks ” .

Rytm och timing

Övning ger Permanent

En av de mest upprepade termer som används till och med är musiker som ”övning ger färdighet”.   Jag har hört detta ändras för att ” övning ger permanent ”. det vill säga om vi upprepa en sak om och om då vi internalisera det och det blir en anläggning vi har ”utan att medvetet tänka på det”. Det är därför vi kan göra komplexa koordinerade rörelser utan mycket medveten tanke som kör bilar och även med hjälp av en kniv och gaffel. Om du aldrig har gjort dessa saker i ditt liv innan de kan vara mycket utmanande för allra första gången, men när utförs dagligen man inte ens känner igen dem som en utmaning längre. Det är som om en helt annan del av ditt sinne tilldelas uppgiften. Så, vad är viktigt är att vi ärmycket selektiv om hur du använder denna upprepning teknik och se till att det påverkar inte motarbeta oss eftersom om det vi tränar är inte bra  det kommer att få intern lika lätt …. Så praktiken kan göra perfekt; Det kommer så småningom att göra permanent, men det permanent kan besegra dig samt hjälpa dig.

Utveckla din egen känsla för timing

En viktig aspekt av musik är rytm och timing – det är vad som kan göra musik levande, och det är vad som kan döda det också. Det är viktigt att vi utvecklar bra rytm och timing.

A Tryck!

Om du ännu inte har utvecklat känslan av att regelbunden puls som finns i de flesta moderna musik – pop, folk, country, jazz – spela tillsammans till något med en puls är en stor fördel eftersom varhelst din puls saknas kommer det att vara klart visas och du kommer automatiskt justera för att följa pulsen och hålla timing. Stort: Det är en verklig vinst. Min rekommendation är att vara mycket selektiv om användningen av Metronomer och klick spår:   Det finns mer att rytm än en puls!

Men inte bara någon puls!

Missbruk av Metronomer och klicka spår anses skadligt

Alltid med hjälp av en klick spår när du tränar och när du spelar tillsammans i en grupp kommer sannolikt att arbeta mot att utveckla en egen mänsklig interaktion på pulsen och förringa de rytmiska nyanser som hamna slagen ut av den krävande, ack så vanliga, ‘klick’. På ett liknande sätt också räkna när du fastnar med andra kommer att bli ett problem: Räkna pulserna inom mätaren, såsom 1-and-a, 2-and-a, är en absolut ovärderlig hjälp när man lär sig ett nytt, kanske rytmiskt utmanande melodi: jag har hört sägas att om du inte kanräkna en melodi eller rytmisk idé ut, behöver du inte riktigt vet det: Det är bra att räkna ut att säkerställa att vi verkligen vet det, men när du har internaliserat att melodi, är det dags att sluta räkna den och känna rytmen och kommunicera med de andra du spelar med utan att blockera dem genom att räkna i huvudet.

Det underbara folk spelar musik tillsammans är mänsklig interaktion som du miste om om du kommunicerar med en klick-track i stället för andra människor du spelar med, eller räkna ut varje bar i huvudet i stället för att lyssna på den andra musiker. Jag är inte den enda som ser det så här: Jag har hört den brittiska musikern Jamie Cullum säger att han undviker användningen av klickspår när störning och inspelning eftersom det tar bort den mänskliga ebb och flödet av musik när de används . Jag skulle hata oss att ha missat om den underbara ebb och flod av hans leka!

Ange Song Rytm Tracks

Vad varje musiker behöver är att alltid ha till hands en välljudande spår som passar låten är riktigt musikalisk och spelas till formen av låten. Detta är konceptet bakom Song Rhythm spår . Dessa spår utvecklas från noggranna inspelningar av lång formen ljud (8-barer eller mer åt gången) exceptionellt begåvade trummisar. De är ordnade runt form av din låt så att låtens formen alltid kommuniceras till musiker. Vad mer designengör det möjligt att arrangera nya spår i så lite som 15 till 30 sekunder och har alltid dina spår redo, bara några pressar bort. Det visar sig att det finns aldrig en anledning att inte ha dessa låtar till hands.

Nu kan du alltid träna i spåret!

 

Song Rytm Tracks
Song Rytm Tracks

Försök Song Rytm Tracks

Song Rhythm Tracks  är den nya rasen av rytmisk uppbackning av hög kvalitet som är bekvämt att välja och spela. Ge dem ett försök. Du kommer inte att tröttna på dessa backing tracks. Du kommer inte att behöva sekvensera någonting. Du kommer att finna att spelaren och setlist s användargränssnitt uppmuntrar fortsatt användning. Du kommer att få uppskatta form av dina låtar mer och du kan inkludera dessa spår i egna enkla och album utgåvor. Inte avskräckas av erfarenheter med andra mobila trummande Apps. Song Rytm Tracks  är något annat. Oavsett om du lär en ny låt, fastnar gigging eller skära din senaste album,  Song Rhythm Tracks  ger lösningen.

Försök Alive Drumming s sampler app s tidigare prov arrangerade spår av populära låtar. Det är då lätt att fortsätta att använda appen för att anpassa dessa till din praktik och prestandakrav. Alla provtagaren apps är samma fulla  Song Rhythm Tracks  app, men med de medföljande provspåren.

Kolla in prover  av ljudet på  Alive Drumming prover sida

Kolla in dessa artiklar  från Alive Drumming att få en inblick i tankarna bakom produkten,

” Hur man öva, sedan hur man fastnar ”

” Varför songform med rytmspår? 

Ladda ner Song Rhythm Spår App  på  Apple App Store