illu trumpet

Når lære et nytt stykke musikk, da bør en musiker arbeidet med å få rett rytmen og følelsen av stykket?

Vi har lenge trodd det må være den aller første til å få rett, og det er liten vits å spille notene i det hele tatt med mindre de er i ønsket rytme (følelse og groove). Tempo, derimot, er en helt annen gjenstand – det er mye å si for presisjon og selv spiller låter på markert forskjellige tempi å internal stykket bedre.

Timing er grunnfjellet i all musikk:  “Når et notat er truffet på feil tid, det er feil note”.

Å få spille i riktig rytme så snart som mulig er derfor vi har alltid søkt ut strukturert og inspirerende rytmisk backing. Dette til slutt føre til “ Song Rhythm Tracks “ .

Rytme og timing

Øvelse gjør Permanent

En av de mest gjentatte begreper som brukes til, og ved, er musikere som “øvelse gjør mester”.   Jeg har hørt dette endret til “ øvelse gjør permanent ”. dvs. hvis vi gjentar en ting om og om igjen så vi internal det, og det blir et anlegg vi har “uten bevisst å tenke på det”. Dette er grunnen til at vi kan gjøre komplekse koordinerte bevegelser uten mye bevisst tanke som kjører biler, og selv med en kniv og gaffel. Hvis du aldri har gjort disse tingene i livet ditt før de kan være svært utfordrende for aller første gang, men når utføres daglig man ikke engang kjenner dem som en utfordring lenger. Det er som om en helt annen del av hjernen din er tildelt oppgaven. Så, hva er viktig er at vi erveldig selektiv om å bruke denne gjentakelsen teknikk og sørge for at det påvirker ikke jobber mot oss fordi hvis det vi øver er ikke gunstig da vil det bli internalisert like lett …. Så praksis kan gjøre perfekt; Det vil etter hvert gjøre permanent, men permanency kan beseire deg samt hjelpe deg.

Utvikle din egen sans for timing

En sentral del av musikken er rytme og timing – det er hva som kan gjøre musikken levende, og det er det som kan drepe det også. Det er viktig at vi utvikler god rytme og timing.

A Trykk!

Hvis du ennå ikke har utviklet den forstand at regelmessig puls som er til stede i de fleste moderne musikk – pop, folk, country, jazz – å spille med på noe med en puls er en stor fordel, fordi uansett hvor pulsen mangler det vil være klart vist og du vil automatisk justere for å følge pulsen og holde timing. Stor: Det er en reell seier. Min anbefaling er å være veldig selektiv om bruk av metronomer og klikk-spor:   Det er mer å rytme enn en puls!

Men ikke bare noen puls!

Misbruk av metronomer og klikk spor anses som skadelig

Alltid bruker en klikk-spor når du øver og når du spiller sammen i en gruppe vil sannsynligvis virke mot å utvikle din egen menneskelig samhandling på pulsen og avlede oppmerksomheten fra de rytmiske nyanser som ender opp med å bli slått ut av den krevende, oh-så-vanlig, ‘klikk’. På en lignende måte også, teller når du er jamming med andre vil være et problem: Telle pulsene i meter, slik som en-og-en, to-og-en, er en helt uvurderlig hjelpemiddel når man lærer en ny, kanskje rytmisk utfordrende melodi: jeg har hørt det sagt at hvis du ikke kantelle en melodi eller rytmisk ideen ut, trenger du egentlig ikke vet det: Det er flott å regne det ut for å sikre at vi egentlig vet det, men når du har internalisert at melodien, er det på tide å slutte å telle det og føle rytmen og kommunisere med de andre du spiller med uten å blokkere dem ut ved å telle i hodet ditt.

Den fantastiske ting om folk å spille musikk sammen er det menneskelige samspillet som du går glipp av hvis du kommuniserer med et klikk-spor i stedet for de andre menneskene du spiller med, eller telle ut hver bar i hodet i stedet for å lytte til den andre musikere. Jeg er ikke den eneste som ser det på denne måten: Jeg har hørt den britiske musikeren Jamie Cullum si at han unngår bruk av klikk spor når jamming og opptak fordi det tar bort den menneskelige flo og fjære av musikken når de brukes . Jeg ville hate oss å ha gått glipp av den fantastiske flo og fjære av hans spiller!

Tast Song rytmespor

Hva enhver musiker trenger er å alltid ha klar en flott lyd spor som passer melodi, er virkelig musikalsk og blir spilt i form av sangen. Dette er konseptet bak Song rytmespor . Disse sporene er utviklet fra grundige opptak av lang formen lyd (8-barer eller flere på en gang) av eksepsjonelt dyktige trommer. De er ordnet rundt form av sangen slik at sangform er alltid blir formidlet til musikeren. Hva mer utformingen gjør det mulig å arrangere nye spor i så lite som 15-30 sekunder, og alltid ha dine spor klar, bare noen få trykk unna. Det viser seg at det er aldri en grunn til ikke å ha disse sporene på hånden.

Nå kan du alltid øve i sporet!

 

Song rytmespor
Song rytmespor

Prøv Song rytmespor

Song rytmespor  er den nye rasen av høy kvalitet rytmisk backing som er praktisk å velge og spille. Gi dem en sjanse. Du kommer ikke til å bli lei av disse backing spor. Du er ikke nødt til å sekvensere noe. Du vil finne at spilleren og setliste brukergrensesnittet oppfordrer fortsatt bruk. Du vil komme til å sette pris form av dine sanger mer, og du kan inkludere disse sporene i egne enkle og utgivelsene. Ikke la deg skremme av erfaringer med andre mobile tromming Apps. Song rytmespor  er noe annerledes. Enten du lære en ny låt, jamming, gigging eller kutte siste album,  Song rytmespor  gir løsningen.

Prøv Alive Drumming sampler app er å prøve tidligere arrangert spor av populære låter. Det er så lett å fortsette å bruke programmet til å justere disse til din praksis og resultatkrav. Alle de sampler apps er den samme hele  Song rytmespor  app, men med de medfølgende prøvespor.

Sjekk ut prøver  av lyden på  Alive Drumming prøvene side

Sjekk ut disse artiklene  fra Alive Drumming for å få innsikt i tankegangen bak produktet,

“ Hvordan å øve, så hvordan å jamme ”

“ Hvorfor songform med rytmespor? 

Last Song Rhythm Tracks App  på  Apple App Store