painting femaleJazzGroup

Wat is bedoeld met “ Smart Music Creation”?

“ Smart ” betekent vaak dat de technologie is toegevoegd aan iets dat voorheen niet hadden gehad.

Met ‘muziek’, de term ‘ digitale heeft’ gebruikt voor de distributie van muziek consument in een ‘ digitale vorm ‘ – Audio-CD, mini-discs, DAT en later de revolutie van online distributie via de iTunes Music Store.

‘ Smart Music Creation ‘ kan wellicht worden beschouwd indien het geautomatiseerde apparaten helpen bij het creëren van de muziek – de synthesizer, de drum machine, en MIDI in het algemeen. Drum Machines en Synthesizers zijn echt nieuwe muziekinstrumenten zich lenen om nieuwe muzikale klanken en dus nieuwe genres van muziek. Dat is niet slim echt, het is gewoon een ander type instrument.

Enter – Musical Instrument Digital Interface ( MIDI )

De MIDI-platform bestaat al 30 jaar of meer en verdient de naam ‘Smart’. Het automatiseert het bespelen van de instrumenten door het coderen en het reproduceren van de handeling van het spelen van 
die   nota, 
op   dat   instrument 
met   die   intensiteit 
juist op   dat  moment.

Dat is niet alleen een nieuw type instrument, het is een manier van het speelveld ter codificatie van enige en alle instrumenten . Compleet orkestpartituren zijn gecodificeerd en teruggegeven met MIDI. Grote prestaties zijn vastgelegd met behulp van MIDI-opname. MIDI hoeft niet te betekenen sub-standaard muziek – het kan, indien gebruikt in combinatie met zorg, betekenen uitstekende muzikanten en geweldige muziek productie. Helaas zijn er te veel ondermaatse prestaties gecodificeerd en teruggegeven met MIDI, wat leidt tot slechte ervaringen en een slechte reputatie voor de technologie.

Enablement versus Echt Smart Music Creation

MIDI is een geweldige enabler.

We moeten niet de schuld van MIDI voor wat we hebben, en hebben niet, gedaan met het in de afgelopen 3 decennia. Want echt ‘Smart Music’ wat we nodig hebben is om verder te gaan, meer intiem trouwen technologie met muziek productie .

incredibleTrumpet
incredibleTrumpet

De innovator – Band-In-A-Box

De eerste massa-adoptie innovatie van MIDI was het lied op basis van begeleiding applicatie – PG Music’s “ Band-In-A-Box ” beschikbaar op pc’s en Macs. Deze uitgebracht op zijn belofte van het verstrekken van op maat gesneden begeleiding voor songs. Het helpt de leerlingen inzicht in de vorm van de nummers die ze spelen en steun muziek te bieden om te genieten van en het leren van nieuwe songs. Belangrijk is dat de interface of ‘taal’ van de applicatie is die van de traditionele muziek notatie en concepten . Het maakt niet herschrijven muzikale terminologie, neemt het en strekt zich uit wat kan worden gedaan met het. Band-in-a-Box is echt Smart Music Creation.

The Innovator’s dominantie van de markt

Band-in-a-Box is gegroeid en gegroeid in die tijd tot een enorme applicatie met alle denkbare functie – een echte tour de force van softwareontwikkeling.

De ontwikkeling van Long-form Audio aanvulling MIDI

Band-in-a-Box-adressen zelfs de geluidskwaliteit nummer van het MIDI-instrumenten met inbegrip van hoge-kwaliteit, lange-form audio – “Real Drums” en andere “Real Instruments”, waar het geluid is veel langer vorm dan een enkele MIDI-instrument ‘note’ zoals eerder beschreven. Dit leidt tot veel meer voldoening steun muziek. Het is van hoge kwaliteit, echt Smart Music Creation – die komt op een kostprijs wel. Niet alleen de dollar kosten voor de software applicatie en audio bibliotheek, maar met behulp van de applicatie neemt grote betrokkenheid te beheersen en PC en Mac-werkstations zijn niet altijd geschikt voor de wereld van de 10% die muzikanten.

iPhone X 03 MainTableScreen omlijst
iPhone X 03 MainTableScreen omlijst

Het gemak en de alomtegenwoordigheid van Mobiliteit

irealpro als app
irealpro als app

Misschien is de spirituele reïncarnatie van de originele Band-In-A-Box applicatie wordt gerealiseerd voor mobiele apparaten in de vorm van Technimo’s iRealPro app. Het is een ongekend populair app, zij het met standaard MIDI note in plaats klinkt dan long-form audio van ‘echte instrumenten’. Nu ‘s werelds 10% van de muzikanten, als ze een mobiel apparaat, kan erg handig zijn song-gebaseerde steun muziek te krijgen door middel iRealPro . Dat is goed nieuws voor een hele generatie muzikanten. De oorzaak van Truly Smart Music Creation evolueert.

De mogelijkheden om Smart Music Production Advance

Er zijn mogelijkheden om verder te gaan, een beroep doen op een nog groter deel van de muzikanten met nog meer aanspreekbaar technologie trouwen muziek productie en technologie. Als we kunnen ook de kwaliteit en de muzikaliteit van de levering te verbeteren, terwijl het verminderen van de complexiteit die barrières voor adoptie, misschien kunnen we dichter bij die mobiele-dragende deel van de 10% van de wereldbevolking die muzikanten krijgen. Mobiele apparaten zijn waarschijnlijk niet dezelfde resultaten worden bereikt met de huidige desktop werkstation dat leverage long-form audio bibliotheken die terabytes aan gegevens en massa’s van rekenkracht te bieden, maar innovaties in client-server oplossingen mogelijk zijn waar dezelfde kwaliteit van de resultaten kan worden bereikt door toevoeren van afgewerkte producties de mobiele apparaten van cloud services. Er zijn ook andere mogelijkheden, alsmede de gebruiksvriendelijke interfaces te verbeteren, zodat minder ervaren muzikanten en minder bedreven gebruikers van mobiele app meer kunt krijgen van mobiele apps muzikant. iRealPro heeft een goed ontworpen interface, maar ik denk dat de vele muzikanten die er gebruik van alleen succesvol omdat ze zich beperken tot het selecteren van een song naam en spelen zonder ooit te willen verdiepen in de werkelijke arrangement details die ze net hebben gekozen zijn. Het is geweldig dat ze kunnen bewegen tot het doen van hun eigen regelingen of en wanneer ze klaar zijn.

Ik denk dat we moeten aan de stok met de gevestigde taal van de muziek terwijl u de complexiteit van het maken van muziek met mobiele apparaten te verminderen.

Eigen Apple’s Garage Band mobiele App heeft grote dingen bereikt in dit opzicht. Toen ze voor het eerst de iPad product gelanceerd, waren er veel meldingen van jonge kinderen die het apparaat / app meteen. De interface is zo intuïtief. Het is een zeer toegankelijke app, hoewel misschien de geluidskwaliteit is niet zo groot als het zou kunnen zijn.

The Future Imagined

Wat we nodig hebben zijn nieuwe producten die hebben

  1. iRealPro ‘s perspectief musicus ,
  2. Garage Band’ s laagdrempeligheid en
  3. Band-in-a-Box’ s long-form audiokwaliteit

in een mobiele client-server App . Voeg daarbij faciliteiten voor muzikant om gemakkelijk regelingen en setlisten delen   en hun nummers alleen te regelen met een selectie in plaats van sequencing   en ik denk dat we goed op weg naar de volgende generatie van Truly Smart Music Creation Services voor muzikanten. We hebben nu dit met de Song Rhythm Tracks service en iOS mobiele App.

Song Rhythm Tracks

Nummer rhythmtracks  zijn een nieuw type achtergrondtrack geheel uit ritmische backing (geen melodie of harmonie) ingericht om de muzikale vorm van het nummer – het “ songform ”. Deze tracks zijn compleet voorstellingen zoals men krijgt van een professionele drummer. Ze hebben een count-in, inleiding sectie, koren en karakteristieke eindes, omlijst door vullingen te laten zien waar secties beginnen en eindigen. Zelfs muzikale bruggen en middelste coupletten hebben een hogere intensiteit in voorkomend geval aan de stijl. Dit alles zonder interface van een typische arrangeur is hij daardoor eenvoudig te houden. Men kan een nummer te selecteren in minder dan 30 seconden – onder de 15 seconden een keer krijgt men onder de knie.

De App speler heeft tempo aanpassing en een faciliteit om de tracks voor uw optreden of jamsessie volgorde. Het is voor muzikanten van alle niveaus. Nieuwe muzikanten gebruik maken van de app om een begeleiding te bieden aan songs. Ze krijgen een ritme dat is sympathiek, zodat ze leren om tijd bij te houden, krijgen in de groef en internaliseren muzikale structuur van het nummer – Dit alles onder het genot van boeiende en inspirerende ritmes. Optredens musici catalogus hun steun in setlisten en te gebruiken om de prestaties te leiden. Het hebben van kwaliteit ritmische steun, met een setlist faciliteit en de speler van een musicus,  allemaal in de ene App is zo handig vindt men zich met behulp van deze ritmische steun meer en meer .

Song Rhythm Tracks  zijn echt van hoge kwaliteit ritmische steun  die handig is om te selecteren en te spelen . Je gaat niet moe van deze backing tracks te krijgen. U bent niet van plan om niets te sequencen. U zult merken dat de speler en de setlist van de user-interface stimuleert voortgezet gebruik. U maakt kennis met de vorm van je liedjes meer waarderen en je zou deze tracks op te nemen in uw eigen enkele en album releases.

Of u nu leren van een nieuwe tune, jammen, optredens of snijden je laatste album, deze  Song Rhythm Tracks  biedt een oplossing.

Check out monsters  van de audio op  Alive Drumming’s Samples pagina

Bekijk deze artikelen  van Alive Drumming dat verdere inzichten in de gedachte achter het product –

“ Wanneer op uw ritme te werken? 

“ Hoe om te oefenen, maar ook hoe u jammen ”

“ Waarom songform met ritme tracks? 

Download het nummer Rhythm Tracks App  op de  Apple App Store

Probeer Alive Drumming’s sampler app s om eerder proeven ingerichte mogelijkheden van de populaire muziek. Het is dan eenvoudig om de app te gebruiken om deze aan te passen aan uw praktijk en prestatie-eisen. Alle sampler apps zijn dezelfde  Song Rhythm Tracks  app, maar met de bijgeleverde sample tracks.

 


Ook gepubliceerd op Medium .