hands on bongos

När lära sig ett nytt musikstycke, när ska en musiker arbete på att få rätt rytm och känsla av pjäsen?

Jag har länge trott att det måste vara det allra första att få rätt och det finns föga meningsfullt att spela noter alls om de inte är i önskad takt och känsla. Tempo är dock helt annat ämne – det finns en hel del som talar för precision och även spela låtar på markant olika tempo att internalisera pjäsen bättre.

Timing är grunden för musikalitet ”När ett meddelande träffas vid fel tidpunkt, det är fel not”. Att få spela i rätt rytm så snart som möjligt är därför jag har alltid sökt upp strukturerad och inspirerande rytmisk uppbackning. Detta leder i slutändan till ” Song Rytm Tracks ”.

En av de mest upprepade villkor för och av musiker är att ”övning ger färdighet”.   Jag har hört detta ändras för att ” övning ger permanent ”. det vill säga om vi upprepa en sak om och om då vi internalisera det och det blir en anläggning vi har ”utan att medvetet tänka på det”. Det är därför vi kan göra komplexa koordinerade rörelser utan mycket medveten tanke som kör bilar och även med hjälp av en kniv och gaffel. Om du aldrig har gjort dessa saker i ditt liv innan de kan vara mycket utmanande för allra första gången , men när utförs dagligen man inte ens känner igen dem som en utmaning längre. Det är som om en helt annan del av ditt sinne tilldelas uppgiften. Så, vad är viktigt är att vi ärmycket selektiv om hur du använder denna upprepning teknik och se till att det effekter fungerar inte mot oss eftersom om det vi tränar är inte bra det kommer att få intern lika lätt …. Så praktiken kan göra perfekt; Det kommer så småningom att göra permanent, men det permanent kan besegra dig samt hjälpa dig.

En viktig aspekt av musik är rytm och timing – det är vad som kan göra musik levande, och det är vad som kan döda det också. Det är viktigt att vi utvecklar bra rytm och timing.

Om du ännu inte har utvecklat känslan av att regelbunden puls som förekommer i de flesta moderna musik – pop, folk, country, jazz – spela tillsammans till något med en puls är en stor fördel eftersom varhelst din puls saknas kommer det att vara klart visas och du kommer automatiskt justera för att följa pulsen och hålla timing. Stort: ​​Det är en verklig vinst. Min rekommendation är att vara mycket selektiv om användningen av Metronomer och klickspår:

Missbruk av Metronomer och klicka spår anses skadligt

Alltid med hjälp av en klick spår när du tränar och även när man spelar tillsammans i en grupp kommer sannolikt att arbeta mot att utveckla en egen mänsklig interaktion på pulsen och förringa de rytmiska nyanser som hamna slagen ut av den krävande, ack så vanliga , ‘klick’. Dessutom räknar när dufastnar med andra kommer att bli ett problem: Räkna pulserna inom mätaren, såsom 1-and-a, 2-and-a, är en absolut ovärderlig hjälp när man lär sig en ny, kanske rytmiskt utmanande melodi: jag har hört sägas att om du inte kanräkna en melodi eller rytmisk idé ut, behöver du inte riktigt vet det: Det är bra att räkna ut att säkerställa att vi verkligen vet det, men när du har internaliserat det melodi, är det dags att sluta räkna den och känna rytmen och kommunicera med de andra du spelar med utan att blockera dem genom att räkna i huvudet. Det underbara folk spelar musik tillsammans är mänsklig interaktion som du miste om om du kommunicerar med en klick-track i stället för andra människor du spelar med, eller räkna ut varje bar i huvudet i stället för att lyssna på den andra musiker. Jag är inte den enda som ser det så här: Jag har hört den brittiska musikern Jamie Cullum säger att han undviker användningen av klickspår när störning och inspelning eftersom det tar bort den mänskliga ebb och flödet av musik när de används .

Hur man tränar och sylt?

Steg ett – första början av Private Practice:

Om du lär dig ett nytt, kanske utmanande, melodi för första gången, i privat praktik, då säker, räkna ut mätaren och använd en metronom / click-track selektivt och omdömesgillt att kontrollera din timing, men så snart du har bekräftat att du har det, sluta använda metronomen eller klicka spår ASAP och inte använda den igen för att musikstycke, eftersom det var en gång att få dig att bli bättre rytm kommer nu begränsar dig och hålla dig tillbaka.

Etapp tre – Störnings eller gigging med andra musiker:

Vi kommer att arrangera två senare!   När störning eller gigging, räknas inte i huvudet. Vid det här laget bör du ha internaliserat sång av privat praktik och vara redo att kommunicera det med andra och räkna kommer förringa lyssna. ”Låt Melody av din guide”. Om du har melodin i ditt sinne när de utför och improvisera det kommer att hjälpa dig att hålla plats utan att behöva räkna. Även där det finns en paus i melodin komplettera melodin med ditt eget att hjälpa till med detta. Till exempel, om melodin har två bar vila sedan fylla den vila med din egen ‘fylla melodi’ kommer att stödja använda melodin att hålla platsen i samklang. Att hålla melodin i huvudet kommer att vara minst distraktion medan du lyssnar på de andra spelarna inte din känsla för rytm och timing är så bra och du är så tätt med de andra bandmedlemmarna som du behöver inte ens det.

Steg två – Öva ensam eller kanske med andra:

Vad göra när du spelar melodin över regelbundet för att internalisera det innan du spelar den med andra, eller även om du aldrig får spela med andra? För det första skulle det vara bra att få en känsla av form av musik, och även (ii) det skulle vara bra att träna och spela i rytmiska stil av verket. Jag tror att en ideal, och orealistiskt, optimalt skulle vara att ha en riktig människa band av erfarna musiker som känner pjäsen väl klar i praktiken studion för att fastna med till. De kommer också att behöva ta emot dig genom att stoppa och starta på ditt kommando. Detta begrepp har bäst hanteras av professionella musiker backing tracks som tillhandahålls av leverantörer som ‘Aebersold’. De är ett bra alternativ, men inte alltid en praktisk. Om du har köpt en av dessa, och det inkluderar din melodi, i nyckeln och stil och liknande tempo du kommer att spela det med ditt band, då stora, inkluderar spela tillsammans med det som en del av denna praxis. Det kan vara riktigt roligt och gör att man kan öva improvisation med fonetiska kontroller av harmoni och bilda dig annars inte skulle ha. Det är om du improviserar över formen och släppa en bar eller glömmer ett ackord förändring du ska höra det och kunna rätta till det. Ett annat bra alternativ är att spela tillsammans med konstnärer spår i låten. Säg att du lär Autumn Leaves och du har inspelningar av det av olika artister i skivsamling, sedan spela dessa inspelningar och spela tillsammans, ‘medföljande’ med ackord av en baslinje. Du interagerar med toppmusiker som utan tvekan spelar pjäsen väl – ingenting du internalisera det kommer att bli så livlöst och skadligt som ett klick-track. Jag tror på den här tiden, när du spelar och internalisera en melodi, är det viktigt att praktisera det i så många ‘övningsformat’ som möjligt – de som tidigare nämnts och även spelar ensam melodin av sig själv, och sedan melodin och baslinje, sedan spela baslinjen och sjunga melodin, sedan spela ackord och sjunga melodin, sedan spela ackord och spela melodin tillsammans. Får du idén? Ju mer olika sätt du hör och utför ett belopp desto bättre ljud kunskap om det blir. Så, hur rytm och timing när du gör detta? Jag tror att det bästa alternativet är att ha en rytm uppbackning spår spelas som inte har baslinjen eller ackord men Det är viktigt att träna det i så många ‘praxis format’ som möjligt – de som tidigare nämnts och även spelar ensam melodin av sig själv, och sedan melodi och baslinjen, sedan spela baslinjen och sjunga melodin, sedan spela ackorden och sjunga melodin, sedan spela ackord och spela melodin tillsammans. Får du idén? Ju mer olika sätt du hör och utför ett belopp desto bättre ljud kunskap om det blir. Så, hur rytm och timing när du gör detta? Jag tror att det bästa alternativet är att ha en rytm uppbackning spår spelas som inte har baslinjen eller ackord men Det är viktigt att träna det i så många ‘praxis format’ som möjligt – de som tidigare nämnts och även spelar ensam melodin av sig själv, och sedan melodi och baslinjen, sedan spela baslinjen och sjunga melodin, sedan spela ackorden och sjunga melodin, sedan spela ackord och spela melodin tillsammans. Får du idén? Ju mer olika sätt du hör och utför ett belopp desto bättre ljud kunskap om det blir. Så, hur rytm och timing när du gör detta? Jag tror att det bästa alternativet är att ha en rytm uppbackning spår spelas som inte har baslinjen eller ackord men Får du idén? Ju mer olika sätt du hör och utför ett belopp desto bättre ljud kunskap om det blir. Så, hur rytm och timing när du gör detta? Jag tror att det bästa alternativet är att ha en rytm uppbackning spår spelas som inte har baslinjen eller ackord men Får du idén? Ju mer olika sätt du hör och utför ett belopp desto bättre ljud kunskap om det blir. Så, hur rytm och timing när du gör detta? Jag tror att det bästa alternativet är att ha en rytm uppbackning spår spelas som inte har baslinjen eller ackord menKommer att representera formen av pjäsen, Där sektionerna börjar och slutar, där energiändringar som prestanda rör sig från ‘A’ sektioner till ‘B’ (eller bryggan) sektioner och till mellan körer, vilka i allmänhet är platsen för improvisationer, och även där fyra-bar fraser inträffar etc. Om detta rhymic ryggen är också levande och mänsklig snarare än metronom i sin leverans och är i rytmiska stil du kommer att spela den del du inte bara har en bra grund för att lära sig pjäs, men också en enormt trevlig en också. I huvudsak är det samma argument som gick för att spela tillsammans för att klicka spår: Ett klick spår kan utsätta många fel som du kan ha med mätaren och placeringen av ackorden, din baslinjen eller melodi, men det kommer även att installera en dödande av andra rytmiska aspekter som bör hända. Jag föreslår aldrig att använda ett klick spår i detta skede; hellre använda ett underlag spår med en riktig känsla för rytm från audio av verkliga trummisar spelar riktiga trummor i den stil du kommer att spela den och i form av låten du lär dig. Jag tror att detta är en bra idé, även om du utför i en trummis mindre ensemble. Man kan alltid dessutom öva stycke utan stöd för att säkerställa en kan upprätthålla sin egen känsla för rytm och timing utan uppbackning spår, men det är bra att få en start från stora trummor först. Så, hur man får stora klingande mänsklig backing tracks i musikalisk form av din låt? Det finns nu ” Man kan alltid dessutom öva stycke utan stöd för att säkerställa en kan upprätthålla sin egen känsla för rytm och timing utan uppbackning spår, men det är bra att få en start från stora trummor först. Så, hur man får stora klingande mänsklig backing tracks i musikalisk form av din låt? Det finns nu ” Man kan alltid dessutom öva stycke utan stöd för att säkerställa en kan upprätthålla sin egen känsla för rytm och timing utan uppbackning spår, men det är bra att få en start från stora trummor först. Så, hur man får stora klingande mänsklig backing tracks i musikalisk form av din låt? Det finns nu ”Song Rhythm Band ”från Alive Drumming ger just det …