illustration WyntonMarsalis

Hier zijn mijn opvattingen over hoe om te gaan oefenen en jammen.

Dit is zo’n belangrijk onderdeel van de reis van het worden een muzikant. Ik schreef dit neer in het voordeel van een muzikant alleen maar waarin op zijn reis, die wil weten wat de belangrijkste dingen die zouden hun succes te bepalen. Ik weet dat ik zeker niet gaan over het op de juiste manier voor vele jaren. Ik had niet had geen muzikale opleiding als een kind, maar als een volwassene bij het leren van muziek voor de eerste keer, had het voordeel van een privé-leraar, maar nooit echt aangepakt deze belangrijke kwestie.

Leren Melodies in Private Practice

Als u leren van een nieuwe, misschien uitdagend, melodie voor de eerste keer, in de particuliere praktijk, dan zeker niette tellen uit de meter en gebruik een metronoom / click-spoor selectief en verstandig om uw timing te controleren, maar zodra je heb bevestigd je het hebt, zo snel mogelijk te stoppen voor altijdmet behulp van de metronoom of klik track op die tune en niet opnieuw gebruiken voor dat stuk van de muziek, want wat je ooit werd hulp om beter ritmisch te krijgen zal nu uw ritmegevoel te beperken en je tegenhouden.

Wanneer Jamming of optredens met andere muzikanten

“Laat de Melody door uw gids”.

Elke muzikanten bekijken
Elke muzikanten bekijken

Bij het vastlopen of optredens, tellen niet mee in je hoofd. Tegen die tijd moet je het liedje hebt geïnternaliseerd door particuliere praktijk en zijn klaar om het te communiceren met anderen en tellen afbreuk zal doen aan het luisteren.

Als u de melodie in je geest tijdens het uitvoeren en improviseren het zal u helpen zijn plaats te houden zonder enige noodzaak om te tellen. Ook, waar sprake is van een pauze in de melodie, aan te vullen met uw eigen melodie te helpen met dit. Bijvoorbeeld, als de melodie heeft een twee-bar rust vervolgens te vullen die rust met uw eigen ‘invullen melodie’ zal ondersteunen met een melodie naar de plaats in de melodie te houden. Het houden van de melodie in je hoofd zal de minste afleiding tijdens het luisteren naar de andere spelers tenzij uw gevoel voor ritme en timing is zo goed en je bent zo strak met de andere bandleden, dat je niet eens nodig. Als u moeite om uw plaats te houden dan kan een sterke greep op de melodie het beste om dit te helpen.

 

Bij het beoefenen van alleen of met anderen

Wat te doen als je speelt de melodie dan regelmatig om het te internaliseren voordat je het met anderen te spelen, of zelfs als je nooit om te spelen met anderen?

Professioneel muzikant backing-tracks

In de eerste plaats is het belangrijk om een gevoel van het krijgen vormvan de muziek, en ten tweede, het zou ook goed om altijd te oefenen en te spelen, in de ritmische stijl van het stuk. Overweeg een onrealistisch, optimale situatie waren een echte menselijke band van ervaren muzikanten die het stuk goed kennen al in uw praktijk studio klaar om te jammen op. Ze moeten ook om u te ontvangen door het stoppen en starten op uw commando. Dat concept is best aangepakt door professionele muzikant backing-tracksgeleverd door leveranciers zoals ‘Aebersold. Ze zijn een goede optie, maar niet altijd een praktische. Als u een van deze hebt gekocht, en het omvat uw tune, in belangrijke en stijl en vergelijkbaar tempo dat u zal het spelen met je band, dan, grote, niet bevatten mee te jammen met het als onderdeel van deze praktijk. Het kan erg leuk zijn en maakt het mogelijk om improvisatie oefenen met de auditieve controle op harmonie en vorm je anders niet zouden hebben. Dat is als je improviseren over de vorm en drop een bar of vergeet een akkoord verandering die je moet horen en in staat zijn om dit te corrigeren.

Speel met de groten der aarde!

Een andere geweldige optie is om mee te spelen om de prestaties van de melodie kunstenaar. Stel dat je leert Autumn Leaves en je hebt opnames ervan door verschillende kunstenaars in uw platenkast, zet dan op die opnames en meespelen, ‘begeleiden’ met akkoorden of een baseline, afhankelijk van uw instrument. U bent interactie met topmuzikanten die ongetwijfeld goed spelen het stuk – niets wat je internaliseren er zo levenloos en schadelijk als een click-track. Ik denk dat op dit moment bij het afspelen en internaliserende een tune, is het belangrijk om te oefenen in zoveel ‘practice formats’ mogelijk. Die eerder genoemd en ook, spelen alleen de melodie op zichzelf, en vervolgens de melodie en de basislijn, dan spelen de baseline en zingen de melodie, dan spelen de akkoorden en zingen de melodie, dan spelen de akkoorden en samen te spelen de melodie. Heeft u het idee krijgen? Hoe meer verschillende manieren je hoort en het uitvoeren van de melodie hoe beter uw auditieve kennis van neemt. Vele grote opvoeders geven dit advies en het werkt echt.

Krijgen in de groef!

Dus, hoe zit het met ritme en timing wanneer je dit doet? Ik denk dat de beste optie is om een ritme backing track spelen die niet de basislijn of akkoorden heeft, maar hebben vertegenwoordigt de muzikale vormvan het stuk, waar de secties beginnen en eindigen, waarbij de energie verandert naarmate de prestaties verhuist naar een brug (of “middle-8”) secties en van / naar midden koren, die in het algemeen de plek voor improvisaties en zelfs waar vier frasen optreden Mocht dit ritmische backing is levend en menselijke en reageren op de muzikale vorm het nummernogal dan metronomische en repetitieve in de levering ervan, en is in de ritmische stijl die u zal het stuk spelen, heb je niet alleen een geweldige basis voor het leren van het stuk, maar ook een enorm aangenaam ook.

Click-tracks schadelijk achten

In wezen, het is hetzelfde argument dat ging om mee te spelen om tracks te klikken. Een click track kan vele fouten die u met de meter en de plaatsing van de akkoorden, uw basislijn of melodie bloot te leggen, maar het zal ook een afsterven van de andere ritmische aspecten die zou moeten gebeuren installeren en belangrijker zal het niet de vorm van schetsen het lied. De negatieven van de click-circuit Ik denk eigenlijk dat opweegt tegen de positieve punten. Ik stel nooit met behulp van een click track op dit moment; liever gebruik maken van een Song Rhythm Trackdat een groot gevoel voor ritme heeft van het geluid van echte drummers spelen echte drums in de stijl die u zal het spelen en zal het lied vorm van het nummer dat je aan het leren bent schetsen. Dit is een goed idee, zelfs niet wanneer u in een drummer-less ensemble. Men kan altijd extra oefenen het stuk zonder ritmische steun om ervoor te zorgen kan men zijn eigen gevoel voor ritme en timing te handhaven zonder de backing track, maar het is goed om een begin van grote ritmische backing eerst. Dus, hoe geweldig klinkende, human backing tracks krijgen in de muzikale vorm van je nummer? Er zijn nu Song Rhythm Tracksuit Alive Drumming het verstrekken van precies dat.

Song Rhythm Tracks

Nummer rhythmtracks zijn een nieuw type achtergrondtrack geheel uit ritmische backing (geen melodie of harmonie) ingericht om de muzikale vorm van het nummer – het “songform”. Deze tracks zijn compleet voorstellingen zoals men krijgt van een professionele drummer. Ze hebben een count-in, inleiding sectie, koren en karakteristieke eindes, omlijst door vullingen te laten zien waar secties beginnen en eindigen.Zelfs muzikale bruggen en middelste coupletten hebben een hogere intensiteit in voorkomend geval aan de stijl. Dit alles zonder interface van een typische arrangeur is hij daardoor eenvoudig te houden. Men kan een nummer te selecteren in minder dan 30 seconden – onder de 15 seconden een keer krijgt men onder de knie.

De App speler heeft tempo aanpassing en een faciliteit om de tracks voor uw optreden of jamsessie volgorde. Het is voor muzikanten van alle niveaus. Nieuwe muzikanten gebruik maken van de app om een begeleiding te bieden aan songs. Ze krijgen een ritme dat is sympathiek, zodat ze leren om tijd bij te houden, krijgen in de groef en internaliseren muzikale structuur van het nummer – Dit alles onder het genot van boeiende en inspirerende ritmes.Optredens musici catalogus hun steun in setlisten en te gebruiken om de prestaties te leiden. Het hebben van kwaliteit ritmische steun, met een setlist faciliteit en de speler van een musicus,  allemaal in de ene App is zo handig vindt men zich met behulp van deze ritmische steun meer en meer.

Song Rhythm Tracks zijn echt van hoge kwaliteit ritmische steun die handig is om te selecteren en te spelen. Je gaat niet moe van deze backing tracks te krijgen. U bent niet van plan om niets te sequencen. U zult merken dat de speler en de setlist van de user-interface stimuleert voortgezet gebruik. U maakt kennis met de vorm van je liedjes meer waarderen en je zou deze tracks op te nemen in uw eigen enkele en album releases.

Of u nu leren van een nieuwe tune, jammen, optredens of snijden je laatste album, deze  Song Rhythm Tracks biedt een oplossing.

Check out monsters van de audio op  Alive Drumming’s Samples pagina

Bekijk deze artikelen van Alive Drumming dat verdere inzichten in de gedachte achter het product –

Wanneer op uw ritme te werken?

Waarom songform met ritme tracks?

Download het nummer Rhythm Tracks App op de  Apple App Store

Probeer Alive Drumming’s sampler apps om eerder proeven ingerichte mogelijkheden van de populaire muziek. Het is dan eenvoudig om de app te gebruiken om deze aan te passen aan uw praktijk en prestatie-eisen. Alle sampler apps zijn dezelfde  Song Rhythm Tracks app, maar met de bijgeleverde sample tracks.

 


Ook gepubliceerd op Medium.