Het primaat van de Rhythm in het beoefenen van populaire muziek

hands on bongos

Bij het leren van een nieuw stuk van muziek, wanneer moet een muzikant werken op het verkrijgen van het recht van het ritme en het gevoel van het stuk?

Ik heb lang geloofd heeft tot de allereerste ding om goed te krijgen en er is weinig zin om noten te spelen op alle tenzij ze in het gewenste ritme en gevoel. Tempo is echter heel ander onderwerp – er is veel te zeggen voor precisie en zelfs het spelen van muziek met een duidelijk verschillende tempo om het stuk beter te internaliseren.

Timing is het fundament van muzikaliteit: “Wanneer een melding wordt geslagen op het verkeerde moment, het is de verkeerde noot”. Het krijgen van het spelen in het juiste ritme zo spoedig mogelijk is de reden waarom ik altijd heb gezocht gestructureerd en inspirerende ritmische backing. Dit heeft uiteindelijk leiden tot een “ Song Rhythm Tracks “.

Een van de meest herhaalde voorwaarden en door muzikanten is dat “oefening baart kunst”.   Ik heb dit veranderd om, “hoorde praktijk maakt permanent ”. dat wil zeggen als we herhalen een ding over en dan doen we internaliseren en het wordt een faciliteit die we hebben “zonder bewust over na te denken”. Dit is waarom we complex gecoördineerde bewegingen kunnen doen zonder veel bewuste gedachte, zoals het besturen van auto’s en zelfs het gebruik van een mes en vork. Als je nog nooit deze dingen hebt gedaan in je leven voordat ze zeer uitdagend voor kan zijn de allereerste keer , maar zodra uitgevoerd daags men ze niet eens herkennen als een uitdaging meer. Het is alsof een heel ander deel van je geest is toegewezen aan de taak. Dus, wat belangrijk is, is dat we zijnzeer selectief over het gebruik van deze herhaling techniek en zorg ervoor dat werken niet tegen ons, want als wat wij beoefenen is niet gunstig dan , dan zal die net zo gemakkelijk geïnternaliseerd …. Dus, de praktijk kan perfect; Het zal uiteindelijk permanent te maken, maar dat duurzaamheid kunt u verslaan zo goed als u te helpen.

Een belangrijk aspect van de muziek is ritme en timing – het is wat kunt maken muziek tot leven komen, en het is wat kan het doden ook. Het is essentieel dat we het ontwikkelen van goede ritme en timing.

pop, folk, country, jazz – – Als u nog niet het gevoel van dat regelmatige puls die aanwezig is in de meeste moderne muziek hebben ontwikkeld mee te spelen om iets met een puls is een groot voordeel, want overal waar je hartslag ontbreekt het zal duidelijk zijn getoond en je wordt automatisch aanpassen aan de pols te volgen en houden de timing. Great: Dat is een echte win. Mijn aanbeveling is zeer selectief over het gebruik van metronomen en click-tracks zijn:

Misbruik van Metronomes en click tracks als schadelijk

Altijd met behulp van een click-fragment wanneer je de praktijk en ook wanneer ze samen spelen in een groep zal waarschijnlijk werken tegen het ontwikkelen van je eigen menselijke interactie aan de pols en afbreuk doen aan de ritmische nuances die uiteindelijk worden uitgevoerd geslagen door de veeleisende, oh-zo-reguliere , ‘Klik’. Ook tellen als je jammen met anderen zal een probleem zijn: Het tellen van de pulsen binnen de meter, zoals 1-and-a, 2-en-een, is een absoluut onmisbaar hulpmiddel bij het leren van een nieuwe, misschien ritmisch uitdagende melodie: ik heb horen zeggen dat als jeniet kunttellen een melodie of een ritmisch idee uit, hoef je niet echt weet het: Het is geweldig om te tellen om ervoor te zorgen dat we echt weten, maar als je eenmaal hebt geïnternaliseerd dat melodie, is het tijd om te stoppen met het tellen van het en voel het ritme en te communiceren met de anderen je speelt met zonder ze te blokkeren door te tellen in je hoofd. Het mooie van folk spelen samen muziek is de menselijke interactie die je missen als u communiceert met een klik-spoor in plaats van de andere mensen je spelen met, of tellen elke bar in je hoofd in plaats van te luisteren naar de andere musici. Ik ben niet de enige die het op deze manier ziet: Ik heb de Britse muzikant Jamie Cullum hoorde zeggen dat hij vermijdt het gebruik van click tracks toen jammen en opnemen, want het haalt het menselijk eb en vloed van de muziek wanneer zij worden gebruikt .

Hoe om te oefenen en jam?

Stage One – Het prille begin van Private Practice:

Als u leren van een nieuwe, misschien uitdagend, melodie voor de eerste keer, in de particuliere praktijk, dan zeker, tellen wel mee uit de meter en gebruik een metronoom / click-spoor selectief en verstandig om uw timing te controleren, maar zodra je heb bevestigd je het hebt, stoppen met het gebruik van de metronoom of klik spoor zo snel mogelijk en niet opnieuw gebruiken voor dat stuk van de muziek, want wat je ooit werd hulp om beter ritmisch ga je nu te beperken en je tegenhouden.

De derde fase – Jammen of optredens met andere muzikanten:

We zullen komen om later stadium twee!   Bij het vastlopen of optredens, tellen niet mee in je hoofd. Door nu moet je het liedje hebt geïnternaliseerd door particuliere praktijk en zijn klaar om het te communiceren met anderen en tellen afbreuk zal doen aan het luisteren. “Laat de Melody door uw gids”.Als u de melodie in je geest tijdens het uitvoeren en improviseren het zal u helpen zijn plaats te houden zonder enige noodzaak om te tellen. Ook, waar sprake is van een pauze in de melodie een aanvulling op de melodie met uw eigen te helpen met dit. Bijvoorbeeld, als de melodie heeft een twee-bar rust vervolgens te vullen die rust met uw eigen ‘invullen melodie’ zal ondersteunen met een melodie naar de plaats in de melodie te houden. Het houden van de melodie in je hoofd zal de minste afleiding tijdens het luisteren naar de andere spelers tenzij uw gevoel voor ritme en timing is zo goed en je bent zo strak met de andere bandleden, dat je niet eens nodig.

De tweede fase – Het beoefenen van alleen of misschien met anderen:

Wat te doen als je speelt de melodie dan regelmatig om het te internaliseren voordat je het met anderen te spelen, of zelfs als je nooit om te spelen met anderen? In de eerste plaats zou het goed zijn om een ​​gevoel van de vorm van de muziek te krijgen, en ook, (ii) het zou goed om te oefenen en te spelen, in de ritmische stijl van het stuk. Ik denk dat een ideaal, en onrealistisch, optimaal zou zijn om een ​​echte menselijke band van ervaren muzikanten die het stuk goed klaar in uw praktijk studio om mee te jammen om te weten te hebben. Ze moeten ook om u te ontvangen door het stoppen en starten op uw commando. Dat concept is best aangepakt door professionele muzikant backing tracks van leveranciers, zoals ‘Aebersold’ geleverd. Ze zijn een goede optie, maar niet altijd een praktische. Als u hebt gekocht een van deze, en het omvat uw tune, in de belangrijkste en de stijl en soortgelijke tempo zal u het spelen met je band, dan, grote, niet bevatten mee te jammen met het als onderdeel van deze praktijk. Het kan erg leuk zijn en maakt het mogelijk om improvisatie oefenen met de auditieve controle op harmonie en vorm je anders niet zouden hebben. Dat is als je improviseren over de vorm en drop een bar of vergeet een akkoord verandering die je moet horen en in staat zijn om dit te corrigeren. Een andere geweldige optie is om mee te spelen om kunstenaars sporen van de melodie. Stel dat je leert Autumn Leaves en je hebt opnames ervan door verschillende kunstenaars in uw platenkast, dan spelen die opnames en meespelen, ‘begeleiden’ met akkoorden van een baseline. U bent interactie met topmuzikanten die ongetwijfeld goed spelen het stuk – niets wat je internaliseren er zo levenloos en schadelijk als een click-track. Ik denk dat op dit moment, wanneer je speelt en het internaliseren van een melodie, is het belangrijk om te oefenen in zoveel ‘practice formats’ mogelijk te maken – die eerder genoemde en ook, spelen alleen de melodie op zichzelf, en vervolgens de melodie en de basislijn, dan spelen de baseline en zingen de melodie, dan spelen de akkoorden en zingen de melodie, dan spelen de akkoorden en samen te spelen de melodie. Heeft u het idee krijgen? Hoe meer verschillende manieren je hoort en het uitvoeren van de melodie hoe beter uw auditieve kennis van neemt. Dus, hoe zit het met ritme en timing wanneer je dit doet? Ik denk dat de beste optie is om een ​​ritme backing track spelen die niet de basislijn of akkoorden maar heeft wel hebben is het belangrijk om te oefenen in zoveel ‘practice formats’ mogelijk te maken – die eerder genoemde en ook, spelen alleen de melodie op zichzelf, en vervolgens de melodie en de basislijn, dan spelen de baseline en zingen de melodie, dan spelen de akkoorden en zingen de melodie, dan spelen de akkoorden en samen te spelen de melodie. Heeft u het idee krijgen? Hoe meer verschillende manieren je hoort en het uitvoeren van de melodie hoe beter uw auditieve kennis van neemt. Dus, hoe zit het met ritme en timing wanneer je dit doet? Ik denk dat de beste optie is om een ​​ritme backing track spelen die niet de basislijn of akkoorden maar heeft wel hebben is het belangrijk om te oefenen in zoveel ‘practice formats’ mogelijk te maken – die eerder genoemde en ook, spelen alleen de melodie op zichzelf, en vervolgens de melodie en de basislijn, dan spelen de baseline en zingen de melodie, dan spelen de akkoorden en zingen de melodie, dan spelen de akkoorden en samen te spelen de melodie. Heeft u het idee krijgen? Hoe meer verschillende manieren je hoort en het uitvoeren van de melodie hoe beter uw auditieve kennis van neemt. Dus, hoe zit het met ritme en timing wanneer je dit doet? Ik denk dat de beste optie is om een ​​ritme backing track spelen die niet de basislijn of akkoorden maar heeft wel hebben Heeft u het idee krijgen? Hoe meer verschillende manieren je hoort en het uitvoeren van de melodie hoe beter uw auditieve kennis van neemt. Dus, hoe zit het met ritme en timing wanneer je dit doet? Ik denk dat de beste optie is om een ​​ritme backing track spelen die niet de basislijn of akkoorden maar heeft wel hebben Heeft u het idee krijgen? Hoe meer verschillende manieren je hoort en het uitvoeren van de melodie hoe beter uw auditieve kennis van neemt. Dus, hoe zit het met ritme en timing wanneer je dit doet? Ik denk dat de beste optie is om een ​​ritme backing track spelen die niet de basislijn of akkoorden maar heeft wel hebbenZal de vorm van het stuk vertegenwoordigen, Waarbij gedeelten beginnen en eindigen, waarbij de energie verandert naarmate de voorstelling beweegt van ‘A’ secties ‘B’ (of brug) secties en middelste koren, die in het algemeen de plek voor improvisaties en zelfs waar vier frasen optreden etc. als dit rhymic rug is ook levensecht en mens in plaats van metronomic in de levering ervan en is in de ritmische stijl die u zal spelen het stuk dat u niet alleen een geweldige basis voor het leren van het stuk, maar ook een enorm aangenaam ook. In wezen, het is hetzelfde argument dat ging mee te jammen met tracks klikt u op: Een click track kan vele fouten die u met de meter en de plaatsing van de akkoorden, uw basislijn of melodie bloot te leggen, maar het zal ook een afsterven van de andere te installeren ritmische aspecten die zou moeten gebeuren. Ik stel nooit met behulp van een click track op dit moment; gebruik liever een backing track met een echt gevoel van ritme van het geluid van echte drummers spelen echte drums in de stijl die u zal spelen en aan de vorm van het nummer dat je aan het leren bent. Ik denk dat dit een goed idee is, zelfs niet wanneer u in een drummer-less ensemble. Men kan altijd bovendien het stuk oefenen zonder back om ervoor te zorgen kan men zijn eigen gevoel voor ritme en timing te handhaven zonder de backing track, maar het is goed om een ​​begin van grote drummen eerst. Dus, hoe geweldig klinkende menselijke backing tracks krijgen in de muzikale vorm van je nummer? Er zijn nu ” Men kan altijd bovendien het stuk oefenen zonder back om ervoor te zorgen kan men zijn eigen gevoel voor ritme en timing te handhaven zonder de backing track, maar het is goed om een ​​begin van grote drummen eerst. Dus, hoe geweldig klinkende menselijke backing tracks krijgen in de muzikale vorm van je nummer? Er zijn nu ” Men kan altijd bovendien het stuk oefenen zonder back om ervoor te zorgen kan men zijn eigen gevoel voor ritme en timing te handhaven zonder de backing track, maar het is goed om een ​​begin van grote drummen eerst. Dus, hoe geweldig klinkende menselijke backing tracks krijgen in de muzikale vorm van je nummer? Er zijn nu “Song Rhythm Tracks ”uit Alive Drumming leveren precies dat …