illustration WyntonMarsalis

Her er mine synspunkter på hvordan du skal gå om å praktisere og jamming.

Dette er en så viktig del av reisen for å bli musiker. Jeg skrev dette ned til fordel for en musiker bare å sette ut på sin reise, som ønsker å vite hva de viktigste tingene ble som vil avgjøre deres suksess. Jeg vet at jeg absolutt ikke gå om det den rette veien i mange år. Jeg hadde ikke hatt noen musikalsk utdannelse som et barn, men som voksen når man lærer musikk for første gang, hadde nytte av en privat lærer, men aldri egentlig adressert dette viktige spørsmålet.

Læring Melodies i Private Practice

Hvis du lærer en ny, kanskje utfordrende, melodi for første gang, i privat praksis, så sikker, vettelle ut måleren og bruke en metronom / klikk-spor selektivt og judiciously å sjekke timing, men så snart du har bekreftet at du har det, asap stoppe for alltidå bruke metronom eller klikk spor på den melodien og ikke bruke det igjen for at musikkstykke, fordi det var en gang hjelpe deg å få bedre rytmisk vil nå begrense rytmisk preg og holde deg tilbake.

Når Jamming eller gigging med andre musikere

“La Melody av din guide”.

Hver musikere vise
Hver musikere vise

Når jamming eller gigging, teller ikke i hodet. På denne tiden bør du ha internalisert sang av privat praksis og være klar til å kommunisere den med andre og telling vil skjemme lytte.

Hvis du har melodien i tankene dine mens du utfører og improvisere vil det hjelpe deg å holde plassen uten behov for å telle. Også, hvor det er en pause i melodien, supplere med din egen melodi å hjelpe til med dette. For eksempel, hvis melodien har en to bar resten deretter fylle det resten med din egen ‘fylle melodien’ vil støtte bruke melodien å holde stedet i melodien. Holde melodi i hodet ditt vil være det minste distraksjon mens du lytter til de andre spillerne med mindre din følelse av rytme og timing er så bra, og du er så tett med de andre bandmedlemmene at du ikke trenger det engang. Hvis du sliter med å holde plassen da et sterkt grep på melodien kan være den beste tingen å hjelpe denne.

 

Når du trener alene eller sammen med andre

Hva gjør du når du spiller melodien løpet regelmessig for å internalisere det før du spiller den med andre, eller selv om du aldri kommer til å spille med andre?

Profesjonelle musiker backingspor

For det første er det viktig å få en følelse av formenav musikken, og for det andre ville det være bra også for alltid øve og spille, i rytmisk stil av stykket. Vurdere en urealistisk, optimal situasjon var et ekte menneske band av erfarne musikere som kjenner stykket godt allerede er i praksis studio klar til å jamme med til. De må også ta imot deg ved å stoppe og starte på din kommando. Dette konseptet har blitt beste adressert av profesjonell musiker backingsporlevert av leverandører som ‘Aebersold’. De er et flott alternativ, men ikke alltid en praktisk en. Hvis du har kjøpt en av disse, og det inkluderer sang, i nøkkelen og stil, og lignende tempo du vil spille det med bandet ditt, da, flott, inkluderer å spille med på det som en del av denne praksisen. Det kan være veldig hyggelig og gjør det mulig å praktisere improvisasjon med aural sjekker på harmoni og form du ellers ikke ville ha. Det er hvis du improviserer over form og slippe en bar eller glemmer en akkord endringen du skal høre det og være i stand til å rette det opp.

Spill med storheter!

Et annet godt alternativ er å spille sammen til kunstnerens forestillinger av melodi. Si du lærer Autumn Leaves og du har opptak av det av ulike kunstnere i platesamlingen, og deretter sette på disse opptakene og spille sammen, ‘følger’ med akkorder eller en baseline, avhengig av instrument. Du er i samspill med topp musikere som utvilsomt spiller stykket godt – ingenting du internal det vil være så livløs og skadelig som et klikk-spor. Jeg tror på denne tiden når du spiller og internalizing en låt, er det viktig å praktisere det i så mange praksis formater “som mulig. De som tidligere nevnt og også spille alene melodien av seg selv, og deretter melodien og grunnlinjen, og deretter spille grunnlinjen og synge melodien, og deretter spille akkorder og synge melodien, og deretter spille akkorder og spille melodien sammen. Får du ideen? Jo mer forskjellige måter du hører og utfører melodi jo bedre aural kunnskap om det blir. Mange flotte lærere gi dette rådet, og det virkelig fungerer.

Komme inn i sporet!

Så, hva om rytme og timing når du gjør dette? Jeg tror det beste alternativet er å ha en rytme backing spor spiller som ikke har grunnlinjen eller akkorder, men representerer den musikalske formenav stykket, der deler start og slutt, hvor energi endringene som ytelses flyttes til en bro (eller “middle-8”) seksjoner og til / fra midten refreng, som er generelt stedet for improvisasjoner, og selv der fire-bar setninger oppstår etc. Hvis dette rytmisk backing er også levende og menneskelige og reagerer på den musikalske formen sangenheller enn metronomisk og repeterende i sin leveranse, og er i rytmisk stil vil du spille stykket, du ikke bare har et godt fundament for å lære stykket, men også et enormt hyggelig en også.

Klikk-spor vurdere skadelig

I hovedsak er det samme argumentet som gikk for å spille sammen med klikk spor. Et klikk spor kan avsløre mange feil du kan ha med måleren og din plassering av akkorder, baseline eller melodi, men det vil også installere en lyddempende av de andre rytmiske aspekter som skal skje, og viktigst det vil ikke skissere form av sangen. Negativer av klikk-spor tror jeg faktisk oppveier det positive. Jeg foreslår at du aldri bruke et klikk spor på dette stadiet; heller bruke en sang Rhythm Tracksom har en stor sans for rytme fra lyden av reelle trommeslagere spille ekte trommer i den stilen du vil spille det, og vil skissere sangen form av sangen du lærer. Dette er en god idé, selv om du utfører i en trommeslager-mindre ensemble. Man kan alltid i tillegg øve på stykket uten rytmisk støtte for å sikre en kan opprettholde en egen sans for rytme og timing uten backing spor, men det er godt å få en start fra stor rytmisk backing først. Så, hvordan få vellydende, menneskelige bakgrunnsspor i musikalsk form av sangen? Det er nå Song rytmesporfra Alive Drumming gi akkurat det.

Song rytmespor

Song rytmen sporene er en ny type av bakside styr består utelukkende av rytmisk underlag (ikke melodi eller harmoni) anordnet til den musikalske formen av sangen – som “songform”. Disse sporene er komplette forestillinger som man får fra en profesjonell trommeslager. De har en teller-i, innførende seksjonen, kor og karakteristiske avslutninger, innrammet av fyllinger som viser hvor seksjonene starte og avslutte. Selv musikalske broer og middel refrengene har høyere intensitet eventuelt til stilen. Alt dette uten en typisk arrangør grensesnitt og dermed holde det enkelt. Man kan velge et spor på under 30 sekunder – under 15 sekunder når man får taket på det.

Appens spilleren har tempo justering og et anlegg for å sekvensere sporene for gig eller jam session. Det er for musikere på alle nivåer. Nye musikere bruke App for å gi et akkompagnement til sanger. De får en rytme som er sympatisk, slik at de lærer å holde tiden, komme inn i sporet og internal sangens musikalske struktur – Alt dette mens du nyter engasjerende og inspirerende rytmer. Gigging musikere katalogisere sin støtte til setlistene og bruke den til å veilede ytelse. Ha kvalitet rytmisk backing, med en setliste studio og musiker spiller,  alt i en app er så praktisk en finner seg selv ved hjelp av denne rytmisk backing mer og mer.

Song rytmespor er virkelig høy kvalitet rytmisk backing som er praktisk å velge og spille. Du kommer ikke til å bli lei av disse backing spor. Du er ikke nødt til å sekvensere noe. Du vil finne at spilleren og setliste brukergrensesnittet oppfordrer fortsatt bruk. Du vil komme til å sette pris form av dine sanger mer, og du kan inkludere disse sporene i egne enkle og utgivelsene.

Enten du lære en ny låt, jamming, gigging eller kutte siste album, denne  Song rytmespor gir en løsning.

Sjekk ut prøver av lyden på  Alive Drumming prøvene side

Sjekk ut disse artiklene fra Alive Drumming som gir ytterligere innsikt i tankegangen bak produktet –

Når skal jobbe på rytme?

Hvorfor songform med rytmespor?

Last Song Rhythm Tracks App på  Apple App Store

Prøv Alive Drumming sampler apper å prøve tidligere arrangert spor av populære låter. Det er så lett å bruke programmet til å justere disse til din praksis og resultatkrav. Alle de sampler apps er de samme  Song rytmespor app, men med de medfølgende prøvespor.

 


Også publisert på Medium.