Song skjema er basert på konseptet at hver sang har blitt komponert rundt en musikalsk form eller struktur. Populær sang velger ofte enkle former som grunnlag for en sang, men formene kan være mer komplisert, så vel.

En god referanse på sangen form (struktur) er Wikipedia-artikkelen,   https://en.wikipedia.org/wiki/Song_structure

Alive Drumming ønsker å gi deg den enkleste og mest pålitelige metoder for å beskrive sangen form og bruker begrepet, “Song Form” for tilnærming som det tar å identifisere og bruke sangformer.

Song Form åpner for valg med både (i) tradisjonelle navn som ’16 -bar Tune’, eller (ii) den ‘stick notasjon’ tilsvarende ‘4 | 4 | 4 | 4’ hvis det er det du foretrekker.

For fullstendig informasjon om Alive Drumming sin Song rytmespor mobile app, og det er fleksibilitet i å identifisere Song Forms se siden,  Song rytmespor

Alternativene omfatter (i) som beskriver omtrent hvilken som helst sang Form du sannsynligvis vil bruke med “brukerdefinerte” Song Skjemaer i appen, og (ii) for populære låter, søker etter en brukerskapte Song Skjema for den sangen, igjen innen mobilappen. Det er nå titusenvis av disse blir delt.