iPhone X

Song Rhythm Tracks ” är Alive Drumming mobila musiker App ger produktionsfärdiga rytmisk uppbackning . Det finns på Apples iOS App Store.

Alive Drumming ger rytmisk uppbackning musiker produktionskvalitet i det lämpligaste formen – en mobil app för att välja, ladda ner och spela Alive Drumming s ” Song Rhythm Tracks ”.

Song Rytm Tracks

Song Rytm Tracks är en ny typ av bakgrundsspår består helt av rytmisk uppbackning (ingen melodi eller harmoni) arrangerad att den musikaliska formen av låten – det är ” songform ”. Dessa spår är kompletta föreställningar som man får från en professionell trummis. De har en inräkning i inledningen avsnittet körer och karakteristiska ändelser, inramat av fyllningar visar var sektioner början och slutet. Även musikaliska broar och mellersta körer har högre intensitet i förekommande fall till stilen. Allt detta utan en typisk arrangör gränssnitt och därmed hålla det enkelt. Man kan välja ett spår på under 30 sekunder – under 15 sekunder när man får kläm på det.

App Player har tempo inställning och en möjlighet att sekvensera spåren för din spelning eller jam session. Det är för musiker på alla nivåer. Nya musiker använder App att ge ett komplement till låtar. De får en rytm som är sympatisk, så att de lär sig att hålla tiden, komma in i spåret och internalisera låtens musikaliska struktur – allt detta medan du njuter av engagerande och inspirerande rytmer. Gigging musiker katalog sitt stöd till låtlistor och använda den för att styra prestanda. Med rytmisk uppbackning kvalitet, med en setlist anläggning och musiker spelare, alla i en App är så bekvämt man befinner sig med hjälp av denna rytmiska stöd mer och mer .

Musiker Player

A ” musiker Player ” – vad är det? En som skymmer skärmen, kommer att spela i bakgrunden, har bra storlek knappar och låter dig ändra volymen med de fysiska knapparna. Ja, det, men den här spelaren också visar den musikaliska formen av spåret som

“4 choruses of 32 bars of standard AABA form (8|8/8|8) 
with no intro’ and a 4-Bar ending”, 

och ger visuell spårning mot detta eftersom det spelar . Detta är den information musikerna vill precis innan de är på väg att spela upp ett spår. Om de börjar förlora sin plats en bit medan de spelar, kommer en snabb blick på displayen sannolikt få dem tillbaka ” på rätt spår ” igen.

Massive Library of rytmer

Det finns ett stort antal rytmer  och ändlösa musikaliska former för dina låtar. När väljs arrangerade spår ner från Alive trumma servrar och sedan stannar på enheten för att spela. Alive Drumming beviljar användarrättigheter att remixa banan så att de kan överföras till en dator som ska ingå i användarens egna kompositioner och släpper album.

Vad som skiljer Song Rhythm Tracks isär?

Vi är inte ofta se nya innovationer inom detta område – Vanligtvis är det en förfining eller omarbetning av en produkt arbetsstation – men Song Rytm Tracksär ett helt nytt sätt att ta itu med det urgamla behov av musiker att få bra rytmisk uppbackning , lätt .

No More Sequencing

Valet av val låtens formen med namn , eller genom att använda stick notation över att tillhandahålla en sekvenseringsgränssnitt är en innovation som inte har sett förut och som ger App dess karaktär. Det betyder att musikern behöver bara känna den musikaliska formen av låten. De kommer att veta detta även om, i början, att de inte inser det. En musiker kanske inte känner till namnen som används, men App ger också en beskrivning med hjälp av stick-notation , så när man väljer efter songform namn ,

“32-bar AABA”, 

spåret blir också visas med stick-notation som

“32 bars of standard AABA form (8|8/8|8)”.  

Det finns gott om resurser på Alive Drumming s hemsidasongform . I själva verket behöver songform namn inte användas alls, kan man också välja att använda stick-notation ,

“8|8/8|8”, 

och få mycket samma beskrivning visas

“32 bars of standard AABA form (8|8/8|8)”.  

Appen innehåller också en musiker egen definition av låtens formulär med ” stick notation ”, t.ex.

“8|4/8|6”, 

möjliggör för komplexa, användardefinierade former. Dessutom, även mer komplicerade former är möjliga med oberoende upprepningar av fyra delar på en låt. Även trummande raster och skjuter finns nu tillgängliga för arrangemang.

Appen innehåller också en anläggning för att dela sång arrangemang , så om ett arrangemang för din låt har redan delats du kommer att kunna slå upp det och använda det.

No More Drum Loops

Song Rytm Tracks tillhandahåller kompletta, produktionsfärdiga backing tracks snarare än trumloopar. Dessutom Alive trumma servrar inte använder trumslingor antingen; de använder högkvalitativa inspelningar av begåvade trummisar där en inspelning är mer sannolikt att vara 8-barer lång än en enda trumma hit eller en enda bar att spela. Alive trummande tillhandahåller inte en sekvenseringsgränssnitt, så det finns inga trumloopar till sekvens. Istället finns det ett enkelt val gränssnitt för att ange (i) en anordning av låtens formenoch (ii) rytmen . Detta håller gränssnittet ren. Det enda alternativet är en komplett spår från inräkning in genom körer till en karakteristisk slut. Looping inte ens tillhandahålls i spelaren gränssnittet. Det är uppenbart att detta App handlar om att öva och utföra med hög kvalitet, kompletta produktionsfärdiga spår. Det är för professionella musiker och kräsna amatörer. Det är mycket, mycket långt från en leksak trummaskinen ; men det ger oss mest musikaliska njutning vi har haft på länge.

En tjänst

Alive trumma s back-end-servrar gör sekvensering och ljudproduktion, vilket ger den färdiga spåret till den mobila enheten. Detta är inte den metod som av andra trummande program där allt är inom app, antingen med hjälp av skräddarsydda loopar eller använda iOS’ General MIDI ljud. Detta innebär Alive Drumming lösning har initialt har användaren väntar på nedladdningen för att slutföra, men det tillåter högre kvalitet och ett större urval av ljudspår från servern.

Musiker-design

Den användarupplevelsen är ”prestanda vänliga” anta standard iOS funktioner såsom tabeller snarare än esoteriska konstruktion och sekvense gränssnitt. Det har utformats för att vara enkel att använda av musiker för musiker. Med ett enkelt gränssnitt för att ange ett spår är det viktigt att musiker eftersom vi spelar nya låtar hela tiden och inte vill att slösa speltidssekvensetrumloopar – så sant är detta som jag misstänker de allra flesta musiker aldrig göra sekvens trumma slingor – det är för mycket ansträngning och ger dåliga resultat. Det är dock en helt annan möjlighet med Song Rytm Tracks där man tar mellan 15 till 30 sekunder för att ange ett nytt spår, vilket ger en stor klingande stöd.

Det är samma musiker och vänlig inställning med spelaren. Det är viktigt att musiker, vare sig utföra eller öva, att spelaren är enkel att använda – läs stora knappar – och det är så mycket mer användbar med snittstrukturen hos det visas i stället för ett skivomslag spår. Slutligen, musiker behöver setlist anläggningar integreras med spelaren. De måste kunna beställa sina spår, lägga till och ta bort låtar i flera set-listor. Dessa är centrala funktioner som skiljer en musiker behov till det allmänna musiklyssnare. Dessa aspekter i kombination gör denna App döda lätt för musiker att förbereda, praktik och utför låtlistor av dessa spår.

Tävlingen?

Detta är en mycket ny typ av App men låt oss överväga alternativ till Song Rhythm spår .

Workstation produkter

Liknande hög ljudkvalitet, Total flexibilitet, högre inköpspris, Mindre Convenience.

Koppleri och lärande avancerad arbetsstation verktyg för professionella musiker att skapa högkvalitativa uppbackning musik. Detta har liknande stora ljudkvalitet med fler funktioner och flexibilitet men också kommer att ta betydligt längre tid, säger cirka 30 minuter, för att skapa ett nytt spår med hjälp av sekvense programvara, gör det, märka det och överföra den till en mobil enhet. Du får i kompositions funktioner och flexibilitet, men förlorar på bekvämlighet – särskilt i de låtlistor och spelare.

Andra mobila Drumming Apps

Lägre kvalitet, lägre pris, Different Convenience

Det finns helt olika Drumming Apps med många funktioner och anläggningar. De är i allmänhet billigare men inte leverera på samma sätt. Här är en som är närmare Song Rhythm Spår användningsfall.

Sessions Band Trummor

Denna app syftar till en liknande proposition – god kvalitet trumma uppbackning med en mobil gränssnitt, men det faller kort i att leverera både (i) högkvalitativa rytmisk uppbackning musik och (ii) ett lämpligt gränssnitt. Användargränssnittet är baserat på visuell sekvensering, specifika för uppgiften. Detta är en förbättring att behöva använda en arbetsstation baserad sequencer och överföring till den mobila enheten, men jag misstänker är fortfarande alltför komplicerat och skulle fortfarande vara ett hinder för inträde för många musiker. Som man har att sekvensera spår, är det definitivt mer besvärligt och långsammare att använda än Song Rhythm spår . Dessutom finns det ingen riktig setlist anläggning och jag tror inte att det ger tillräckligt på engagerande, realistiskt trumma. Det är dock billigare att Song Rhythm Tracks med lägre initial kostnad och ingen gräns för spåren kan sekvens.

Mobila Midi Musiker Song Apps

Lägre kvalitet trummor , fristående, fler faciliteter

Det finns andra mobila applikationer för musiker som är sångbaserade som har lockat hängivna anhängare. iRealPro och Songster är två sådana.

iRealPro

Detta är en välförtjänt populär App, men förmodligen inte normalt betraktas i termer av enbart rytm uppbackning musik. Det gör ett bra jobb med att hantera låtlistor, har ett användar bidragit bibliotek av låtar, vilket ofta innebär att förbereda en melodi är mycket effektiv (via lookup). Dess styrka är att få en fullt multi-instrument ackompanjemang (rytm och harmoni) välkända låtar komplett med en på skärmen ackord ark av den melodi som spåras som låten fortskrider. Det förmodligen bygger på midi-teknik och ger goda möjligheter att balansera mixen. Denna blandning kan justeras för att få rytm bara en del.

iRealPro har bra ljudkvalitet för sitt pris, men det finns inte många rytmer att välja mellan och trummande endast audio-kvalitet är inte riktigt där. Det är imponerande på första möter det men efter ett tag höra samma trummande loopar om och om igen förlorar lyster. Detta gäller särskilt om bara spelar rytmisk ackompanjemang snarare än en full ‘combo’ som iRealPro gör ljud mer imponerande på en komplett mix än enbart rytm spår. Varför är detta rytmiska ljud saknas jämfört med Song Rytm Tracks ? iRealPro är en app med en begränsad samling av ljudslingor. Jag hör inte olika slingor används för olika tempon i samma rytm. Jag hör inte den mänskliga variation som gör att trumma levande och jag hör inte riktigt bra trummande som man gör med Song Rhythm spår . Detta spelar ingen roll med rytm, eftersom dessa är de saker som vi förväntar oss av riktig musik. iRealPro  har en stor följande för ett billigt verktyg för att hjälpa till att lära sig nya låtar; Song Rhythm Tracks verkligen spelar i en annan marknad. Det handlar mer om njuta av att spela på ett stort utbud av högkvalitativa rytmisk ackompanjemang när man lär sig och utför låtar.

Sångare

Det finns andra mobilbaserade Midi Apps men inget väsentligt nytt när man överväger högkvalitativa rytmisk uppbackning med ett bekvämt gränssnitt. Sångare är en konkurrent till iRealPro med en något annorlunda marknad och liknande resultat. Det finns andra trummande specifika appar men alla faller ner när det gäller att leverera realism, spänning och bredd Song Rytm Tracks “ljudkvalitet genom att serverbaserad. Vad serveras är kompletta högkvalitativa spår redan optimalt sekvens och audio-engineered innan de levereras till slutanvändaren. Inget sekvensering eller ljudteknik inträffar på mobilappen. Den väljer helt enkelt önskemål och spelar spåren.

Slutsats

Song Rhythm Tracks är en ny typ av produkt för rytmisk uppbackning verkligt hög kvalitet som är bekvämt att välja och spela. Du kommer inte att tröttna på dessa backing tracks. Du kommer inte att behöva sekvensera någonting. Du kommer att finna att spelaren och setlist s användargränssnitt uppmuntrar fortsatt användning. Du kommer att få uppskatta form av dina låtar mer och du kan inkludera dessa spår i egna enkla och album utgåvor. Inte avskräckas av erfarenheter med mobila trummande Apps. Song Rytm Tracks är något annat.

Oavsett om du lär en ny låt, fastnar gigging eller skära din senaste album, denna Song Rhythm Tracks ger en lösning.

Kolla in prover av ljudet på Alive Drumming prover sida

Kolla in dessa artiklar från Alive Drumming som ger ytterligare inblick i tankarna bakom produkten –

Hur man öva, sedan hur man fastnar

När ska arbeta på din rytm?

Varför songform med rytmspår?

Ladda ner Song Rhythm Spår AppApple App Store

Försök Alive Drumming s sampler app s tidigare prov arrangerade spår av populära låtar. Det är då lätt att använda appen för att anpassa dessa till din praktik och prestandakrav. Alla provtagaren apps är desamma Song Rhythm Tracks app, men med de medföljande provspåren.


Songform ” avser vid liv Drumming identifiering av en sång s form, tagen från en trummis perspektiv av sammansättningsstrukturen av en sång. Förutom att anta namn för vanliga former såsom 12-bar blues och 32-bar AABA, Alive Drumming introducerar sin käpp notation för att beskriva en låtens formulär. Stick notation är helt enkelt en lista över sektionslängder i barer åtskilda av ett vertikalt streck, ‘|’ eller en lutande bar, ‘/’ där följande avsnitt är en bro.


Publiceras också på Medium .