illustration WyntonMarsalis

Här är min syn på hur man ska träna och fastnar.

Detta är en så viktig del av resan att bli musiker. Jag skrev ner det till förmån för en musiker bara sätta på sin resa, vill veta vad de viktigaste sakerna var som skulle avgöra deras framgång. Jag vet att jag verkligen inte gå till väga på rätt sätt under många år. Jag hade inte haft någon musikutbildning som ett barn, men som vuxen när man lär sig musik för första gången, hade fördelen av en privat lärare men aldrig riktigt upp denna viktiga fråga.

Learning melodier i privat praktik

Om du lär dig ett nytt, kanske utmanande, melodi för första gången, i privat praktik, då säker, interäkna ut mätaren och använd en metronom / click-track selektivt och omdömesgillt att kontrollera din timing, men så snart du har bekräftat att du har fått det, asap sluta alltidanvänder metronomen eller klicka spår på den låten och inte använda den igen för att musikstycke, eftersom det var en gång att få dig att bli bättre rytm kommer nu begränsa din rytmkänslan och hålla dig tillbaka.

När Jamming eller gigging med andra musiker

”Låt Melody av din guide”.

Varje musiker visa
Varje musiker visa

När störning eller gigging, räknas inte i huvudet. Vid det här laget bör du ha internaliserat sång av privat praktik och vara redo att kommunicera det med andra och räkna kommer förringa lyssna.

Om du har melodin i ditt sinne när de utför och improvisera det kommer att hjälpa dig att hålla plats utan att behöva räkna. Även där det finns en paus i melodin, komplettera med en egen melodi för att hjälpa till med detta. Till exempel, om melodin har två bar vila sedan fylla den vila med din egen ‘fylla melodi’ kommer att stödja använda melodin att hålla platsen i samklang. Att hålla melodin i huvudet kommer att vara minst distraktion medan du lyssnar på de andra spelarna inte din känsla för rytm och timing är så bra och du är så tätt med de andra bandmedlemmarna som du behöver inte ens det. Om du kämpar för att behålla din plats sedan ett starkt grepp på melodin kan vara det bästa för att hjälpa denna.

 

När du tränar ensam eller med andra

Vad göra när du spelar melodin över regelbundet för att internalisera det innan du spelar den med andra, eller även om du aldrig får spela med andra?

Professionell musiker backing tracks

För det första är det viktigt att få en känsla för formenav musiken, och för det andra skulle det vara bra också att alltid träna och spela, i rytmiska stil av pjäsen. Överväga en orealistisk, optimal situation var en riktig människa band av erfarna musiker som känner pjäsen väl redan finns i din praktik studio redo att jamma med till. De kommer också att behöva ta emot dig genom att stoppa och starta på ditt kommando. Detta begrepp har bäst hanteras av professionella musiker backing trackslevereras av leverantörer som ‘Aebersold’. De är ett bra alternativ, men inte alltid en praktisk. Om du har köpt en av dessa, och det inkluderar din melodi i nyckeln och stil och liknande tempo du kommer att spela det med ditt band, då stora, inkluderar spela tillsammans med det som en del av denna praxis. Det kan vara riktigt roligt och gör att man kan öva improvisation med fonetiska kontroller av harmoni och bilda dig annars inte skulle ha. Det är om du improviserar över formen och släppa en bar eller glömmer ett ackord förändring du ska höra det och kunna rätta till det.

Spela med de stora!

Ett annat bra alternativ är att spela tillsammans med konstnärens framföranden av låten. Säg att du lär Autumn Leaves och du har inspelningar av det av olika artister i skivsamling, sedan lägga på dessa inspelningar och spela tillsammans, ‘medföljande’ med ackord eller en baslinje, beroende på instrument. Du interagerar med toppmusiker som utan tvekan spelar pjäsen väl – ingenting du internalisera det kommer att bli så livlöst och skadligt som ett klick-track. Jag tror på den här tiden när du spelar och internalisera en melodi, är det viktigt att praktisera det i så många ‘övningsformat’ som möjligt. De tidigare nämnda och även spelar ensam melodin av sig själv, och sedan melodi och baslinjen, sedan spela baslinjen och sjunga melodin och sedan spela ackord och sjunga melodin och sedan spela ackord och spela melodin tillsammans. Får du idén? Ju mer olika sätt du hör och utför ett belopp desto bättre ljud kunskap om det blir. Många stora lärare ger detta råd och det verkligen fungerar.

Att komma in i spåret!

Så, hur rytm och timing när du gör detta? Jag tror att det bästa alternativet är att ha en rytm uppbackning spår spelas som inte har baslinjen eller ackord, men inte representerar musikalisk formav pjäsen, där avsnitten börjar och slutar, där energin förändringar som prestanda flyttar till en bro (eller ”mitten-8”) avsnitt och till / från mellan körer, vilka i allmänhet är platsen för improvisationer, och även om fyra-bar fraser uppträder etc. Om denna rytmiska underlag är också levande och mänskliga och svara på musikalisk form låtensnarare än metronom och repetitiva i sin leverans, och är i den rytmiska stil du kommer att spela pjäsen, du inte bara har en bra grund för att lära sig pjäs, men också en enormt trevlig en också.

Klicka-spår anser skadliga

I huvudsak är det samma argument som gick för att spela tillsammans för att klicka spår. Ett klick spår kan utsätta många fel som du kan ha med mätaren och placeringen av ackorden, din baslinjen eller melodi, men det kommer även att installera en dödande av de andra rytmiska aspekter som bör händer och allt det kommer inte att beskriva i form av sången. Negativ av click-track Jag tror faktiskt uppväger positiva. Jag föreslår aldrig att använda ett klick spår i detta skede; hellre använda en Song Rhythm spårsom har en stor känsla för rytm från audio av verkliga trummisar spelar riktiga trummor i den stil du kommer att spela det och kommer att beskriva låten form av låten du lär. Detta är en bra idé, även om du utför i en trummis mindre ensemble. Man kan alltid dessutom öva stycke utan rytmisk uppbackning för att säkerställa en kan upprätthålla sin egen känsla för rytm och timing utan uppbackning spår, men det är bra att få en start från stora rytmisk uppbackning först. Så, hur man får bra klingande mänskliga backing tracks i musikalisk form av din låt? Det finns nu Song Rytm Tracksfrån Alive Drumming ger just detta.

Song Rytm Tracks

Song Rytm Tracks är en ny typ av bakgrundsspår består helt av rytmisk uppbackning (ingen melodi eller harmoni) arrangerad att den musikaliska formen av låten – det är ”songform”. Dessa spår är kompletta föreställningar som man får från en professionell trummis. De har en inräkning i inledningen avsnittet körer och karakteristiska ändelser, inramat av fyllningar visar var sektioner början och slutet. Även musikaliska broar och mellersta körer har högre intensitet i förekommande fall till stilen. Allt detta utan en typisk arrangör gränssnitt och därmed hålla det enkelt. Man kan välja ett spår på under 30 sekunder – under 15 sekunder när man får kläm på det.

App Player har tempo inställning och en möjlighet att sekvensera spåren för din spelning eller jam session. Det är för musiker på alla nivåer. Nya musiker använder App att ge ett komplement till låtar. De får en rytm som är sympatisk, så att de lär sig att hålla tiden, komma in i spåret och internalisera låtens musikaliska struktur – allt detta medan du njuter av engagerande och inspirerande rytmer. Gigging musiker katalog sitt stöd till låtlistor och använda den för att styra prestanda. Med rytmisk uppbackning kvalitet, med en setlist anläggning och musiker spelare,  alla i en App är så bekvämt man befinner sig med hjälp av denna rytmiska stöd mer och mer.

Song Rytm Tracks är verkligen hög kvalitet rytmisk uppbackning som är bekvämt att välja och spela. Du kommer inte att tröttna på dessa backing tracks. Du kommer inte att behöva sekvensera någonting. Du kommer att finna att spelaren och setlist s användargränssnitt uppmuntrar fortsatt användning. Du kommer att få uppskatta form av dina låtar mer och du kan inkludera dessa spår i egna enkla och album utgåvor.

Oavsett om du lär en ny låt, fastnar gigging eller skära din senaste album, denna  Song Rhythm Tracks ger en lösning.

Kolla in prover av ljudet på  Alive Drumming prover sida

Kolla in dessa artiklar från Alive Drumming som ger ytterligare inblick i tankarna bakom produkten –

När ska arbeta på din rytm?

Varför songform med rytmspår?

Ladda ner Song Rhythm Spår App på  Apple App Store

Försök Alive Drumming s sampler apps tidigare prov arrangerade spår av populära låtar. Det är då lätt att använda appen för att anpassa dessa till din praktik och prestandakrav. Alla provtagaren apps är desamma  Song Rhythm Tracks app, men med de medföljande provspåren.

 


Publiceras också på Medium.