painting femaleJazzGroup

Vad menas med ” Smart Music Creation”?

” Smart ” betyder ofta att tekniken har lagts till något som tidigare inte hade haft det.

Med ‘musik’, termen ‘ digital har’ använts för distribution av konsument musik i en ‘ digital form ‘ – Audio-CD, mini-skivor, DAT och senare revolution online distribution via iTunes Music Store.

‘ Smart Music Creation ‘ kan kanske anses vara där datoriserade enheter hjälpa till med att skapa musik – synthesizern, trummaskinen och MIDI i allmänhet. Trummaskiner och syntar är verkligen nya musikinstrument utlåning sig till nya musikaliska ljud och därför nya genrer av musik. Det är intesmart egentligen, det är bara en annan typ av instrument.

Enter – Musical Instrument Digital Interface ( MIDI )

MIDI-plattformen har funnits i 30 år eller mer och förtjänar namnet ‘Smart’. Det automatiserar uppspelning av instrumenten genom att koda och reproducera handlingen att spela 
att   notera, 
på   det   instrument 
med   att   intensiteten 
just vid   den  tiden.

Det är inte bara en ny typ av instrument, är det ett sätt att kodifiera spel av all instrument . Kompletta orkester poäng har kodifierats och framfört med MIDI. Stora föreställningar har fångats med hjälp av MIDI inspelning. MIDI behöver inte betyda undermåliga musik – det kan, om de används med försiktighet, menar superb musicerande och stora musikproduktion. Tyvärr har alltför många undermåliga prestationer kodifierats och framfört med MIDI, vilket leder till dåliga erfarenheter och ett dåligt rykte för tekniken.

Aktivering kontra Truly Smart Music Creation

MIDI är en stor möjliggörare.

Vi bör inte skylla MIDI för vad vi har, och har inte gjort med det under de senaste 3 åren. För riktigt ‘Smart Music’ vad vi behöver är att gå vidare, mer intimt gifta teknik med musikproduktion .

incredibleTrumpet
incredibleTrumpet

Innovatören – Band-In-A-Box

Den första, innovation mass adoption från MIDI var sången baserade ackompanjemang ansökan – PG Musics ” Band-In-A-Box ” finns på PC och Mac. Detta levereras på sitt löfte att ge skräddarsydd ackompanjemang efter låtar. Det hjälper eleverna att förstå form av låtarna de spelar och för att ge stöd musik för att njuta och lära sig nya låtar. Viktigt är gränssnittet eller ‘språk’ av ansökan som av traditionell noter och begrepp . Det är inte skriva musikalisk terminologi, det antar den och sträcker sigvad som kan göras med det. Band-in-a-box är verkligen smart Music Creation.

Innovatören dominans på marknaden

Band-in-a-box har vuxit och vuxit under den tiden till en massiv ansökan med alla tänkbara funktion – en riktig tour de force av mjukvaruutveckling.

Utvecklingen av långa form Audio komplettera MIDI

Band-in-a-box-adresser även ljudkvaliteten frågan om MIDI-instrument genom att inkludera hög kvalitet, lång form ljud – ”riktiga trummor” och andra ”riktiga instrument” där ljudet mycket längre form än en enda MIDI-instrument ‘not’ som beskrivits tidigare. Detta leder till mycket mer tillfredsställande stöd musik. Det är hög kvalitet, verkligen Smart Music Creation – som kommer till en kostnad om. Inte bara dollarkostnaden för programmet och ljudbibliotek men använder programmet tar stort engagemang att behärska och PC och Mac-arbetsstationer är inte alltid bekvämt för världens 10% som är musiker.

iPhone X 03 MainTableScreen inramade
iPhone X 03 MainTableScreen inramade

Bekvämligheten och Ubiquity av Mobility

irealpro som app
irealpro som app

Kanske den andliga reinkarnation av den ursprungliga Band-In-A-Box program realiseras för mobila enheter i form av Technimo s iRealPro app. Det är en välförtjänt populär app, om än med standard MIDI not låter snarare än långa formen ljud av ‘riktiga instrument’. Nu världens 10% av musiker, om de har en mobil enhet, kan få mycket bekvämt sång baserade uppbackning musik via iRealPro . Det är goda nyheter för en generation av musiker. Orsaken till Truly Smart Music Creation utvecklas.

Möjligheterna att Advance Smart Music Production

Det finns möjligheter att gå vidare, att vädja till en ännu större andel av musiker med ännu mer tillgänglig teknik gifta musikproduktion och teknik. Om vi ​​också kan förbättra kvaliteten och musicerandet i leveransen och samtidigt minska de komplikationer som är hinder för adoption, kanske kan vi komma närmare att mobil bärande del av 10% av världens befolkning som är musiker. Mobila enheter är osannolikt att ge samma resultat kan uppnås med dagens desktop arbetsstation som bibliotek hävstång lång form ljud kräver terabyte data och massor av datorkraft, men innovationer inom client-server-lösningar är möjliga där samma kvalitet på resultaten skulle kunna uppnås genom leverera färdiga produktioner till mobila enheter från molntjänster. Det finns andra möjligheter samt för att förbättra användargränssnitten, så att mindre erfarna musiker och mindre skickliga mobilappsanvändare kan få ut mer av musiker mobila applikationer. iRealPro har en väl utformade gränssnitt, men jag tror att de många musiker som använder det är framgångsrika bara för att de begränsar sig till att välja en låt namn, och spela den utan att någonsin vilja gräva i själva arrangemanget detaljer som de har just valt. Det är bra att de kan röra sig till att göra sina egna arrangemang om och när de är klara.

Jag tror att vi måste hålla fast vid den etablerade språket musik samtidigt som man fortsätter att minska komplexiteten i att göra musik med mobila enheter.

Apples egen Garage Band Mobile App har uppnått stora saker i detta avseende. När de först lanserade iPad produkten, det fanns många rapporter om barn som tar till enheten / appen direkt. Gränssnittet är så intuitivt. Det är en mycket lättillgänglig app, men kanske ljudkvaliteten är inte så bra som den kunde vara.

Framtiden Inbillade

Vad vi behöver är nya produkter som har

  1. iRealPro s musiker perspektiv ,
  2. Garage Band’ s approach och
  3. Band-in-a-box’ s långa form ljudkvalitet

i en mobil klient-server App . Lägg till att anläggningar för musiker att enkelt dela arrangemang och låtlistor   och ordna sina låtar enbart med val i stället för sekvensering   och jag tror att vi är på god väg till nästa generation av verkligt smarta musikskapande tjänster för musiker. Vi har nu detta med Song Rhythm Tracks service och iOS Mobile App.

Song Rytm Tracks

Song Rytm Tracks  är en ny typ av bakgrundsspår består helt av rytmisk uppbackning (ingen melodi eller harmoni) arrangerad att den musikaliska formen av låten – det är ” songform ”. Dessa spår är kompletta föreställningar som man får från en professionell trummis. De har en inräkning i inledningen avsnittet körer och karakteristiska ändelser, inramat av fyllningar visar var sektioner början och slutet. Även musikaliska broar och mellersta körer har högre intensitet i förekommande fall till stilen. Allt detta utan en typisk arrangör gränssnitt och därmed hålla det enkelt. Man kan välja ett spår på under 30 sekunder – under 15 sekunder när man får kläm på det.

App Player har tempo inställning och en möjlighet att sekvensera spåren för din spelning eller jam session. Det är för musiker på alla nivåer. Nya musiker använder App att ge ett komplement till låtar. De får en rytm som är sympatisk, så att de lär sig att hålla tiden, komma in i spåret och internalisera låtens musikaliska struktur – allt detta medan du njuter av engagerande och inspirerande rytmer. Gigging musiker katalog sitt stöd till låtlistor och använda den för att styra prestanda. Med rytmisk uppbackning kvalitet, med en setlist anläggning och musiker spelare,  alla i en App är så bekvämt man befinner sig med hjälp av denna rytmiska stöd mer och mer .

Song Rytm Tracks  är verkligen hög kvalitet rytmisk uppbackning  som är bekvämt att välja och spela . Du kommer inte att tröttna på dessa backing tracks. Du kommer inte att behöva sekvensera någonting. Du kommer att finna att spelaren och setlist s användargränssnitt uppmuntrar fortsatt användning. Du kommer att få uppskatta form av dina låtar mer och du kan inkludera dessa spår i egna enkla och album utgåvor.

Oavsett om du lär en ny låt, fastnar gigging eller skära din senaste album, denna  Song Rhythm Tracks  ger en lösning.

Kolla in prover  av ljudet på  Alive Drumming prover sida

Kolla in dessa artiklar  från Alive Drumming som ger ytterligare inblick i tankarna bakom produkten –

” När ska arbeta på din rytm? 

” Hur man öva, sedan hur man fastnar ”

” Varför songform med rytmspår? 

Ladda ner Song Rhythm Spår App  på  Apple App Store

Försök Alive Drumming s sampler app s tidigare prov arrangerade spår av populära låtar. Det är då lätt att använda appen för att anpassa dessa till din praktik och prestandakrav. Alla provtagaren apps är desamma  Song Rhythm Tracks  app, men med de medföljande provspåren.

 


Publiceras också på Medium .